Ivars Indāns

Viskautkas. Ivara Indāna emuārs (blogs). Visas publikācijas ir mans personīgais viedoklis.

2009. gada 24. dec.

Ziemassvētku vakars (2009)

Šo Ziemassvētku sākums pilns ar notikumiem.

Vispirms jau sniegputenis 23. decembra pievakarē. nekad vēl ceļš Rīga-Bauska nebija aizņēmis 2,5 stundas: nu bija. Ceļš it kā normāls, bet tauta ātrāk par 70km/h nebrauca. Toties pašā Bauskā bardaks: nenokaisīto ceļu dēļ fūres netika augšā kalnā, pašā Bauskas centrā. Tas bija pietiekami, lai bloķētu visu "Via Baltica" (A7) satiksmi. Tā vietā, lai operatīvi nokaisītu ielas, Bauskas CP vienkārši nobloķēja satiksmi. Čau, Rasma :D

Tad sākās cirki ar benzīnu. Nevienā no 2 Bauskas NESTE tankštellēm neņēma pretīm bankas kartes. Nācās braukt uz idiotiskāko degvielas staciju tīklu: Statoilu. Tas ar uzviju attaisnoja savu slavu: 5. kolonka nestrādāja, par ko nebija nekādas informācijas, pie citām klāt netika, jo tauta pirka desumaizes. Pēc 15 minūtēm tomēr uzpildījos un tināmies prom. IMHO Statoil = diagnoze.


Toties Bauskas mājās valdīja klasiska Ziemas Svētku atklātņu atmosfēra :) Un pat par daudz: pirmo reizi sastapos ar faktu, ka aizsnidzis skurstenis! Kā aizkūru krāsni, tā dūmi sāka velties pa visām spraugām, tikai ne pa skursteni :) Nācās likt lietā visu izdomu un tehniku (1997. gada datora dzesēšanas ventilatoru), lai izkostos cauri sniegam un +/- uzsildīt māju. Jā, sen nebiju redzējis tik laimīgu kaķeni: bija apnikusi dzīve pilsētā, neskatoties uz sniegu, rāvās laukā. Peles, uzmanās!


Sunene arī.

Rīts sākās ar dzeņa klauvējienu pa mājas sienu. Vasarā tika noņemts padomju laika apšuvums, laikam plikie dēļi dzenim šķita garšīgi.

Diena bija kolosāla, sākās ar skaidru rītu un sauli, tālāk gan uznāca īsta ziemas migla. Normāls Ziemassvētku sākums.

Baltus un priecīgus visiem!

Etiķetes:

1 Comments:

Blogger ID said...

lapss z-svetku vakars :) lasiiju un smeejos :) jautri :)

2009. gada 28. decembris 09:50  

Ierakstīt komentāru

<< Home