Ivars Indāns

Viskautkas. Ivara Indāna emuārs (blogs). Visas publikācijas ir mans personīgais viedoklis.

2012. gada 8. janv.

Library Cockpit

Apmēram gadu atpakaļ, sadarbībā ar HANSAB, tika noorganizēts seminārs par RFID tehnoloģijām Latvijas bibliotēkās. Organizēja LATABA's automatizācijas komisija, kura tagad, manuprāt pilnīgi nepelnīti, ir likvidēta. (Kā arī visas citas LATABA's komisijas, ja kas).
Atmiņā palika termins, ko dzirdēju pirmo reizi: "Library cockpit". Bibliotēkas vadības kabīne vai kas tml. Lidmašīnā piloti sēž kokpitā :)
Ideja: daudzi bibliotēkas tehnoloģiju procesi tiek atainoti kādā bibliotēkas datorā, no kura iespējams šos procesus centralizēti vadīt: drošība, videonovērošana, RFID, printeru/kopētāju saimniecība, klimats, serveri utt.
LNB darbs šajā virzienā ir veikts jau pāris gadus: dotajā brīdī centralizēti vadām videonovērošanu, printeru/kopētāju saimniecību. Cik zinu, attālināti tiek sekots līdzi serveru un dažādu citu IT iekārtu stāvoklim.
Vēl viena interesanta fīča: TeamViewer programmas izmantošana. Šī programma dod iespēju attālināti, no jebkuras vietas internetā, pieslēgies savam darba datoram, kokpitam, un strādāt ar to, kā atrodoties savā darba vietā.
Tā izskatās videonovērošanas sistēmas, skatoties no mājām 10 vakarā:
Iesaku pamēģināt!

Etiķetes:

1 Comments:

Blogger Dace said...

Esmu ievērojusi, ka viens mans kolēģis tā attālināti pieslēdzas savam datoram. Dažkārt viņš aizmirst izslēgt monitori un nedaudz dīvaini, kad pamani, ka pēkšķi sāk lidot faili, atvērties logi u.tml.

2012. gada 8. janvāris 21:20  

<< Home